Dieta disociată este una dintre cele mai vechi strategii de slăbire, şi se bazează pe principiul combinării alimentelor. Este destul de uşor de urmărit, deoarece nu este nevoie să vă numărați caloriile.

Ce este dieta disociată?

Dieta disociată este un tip de dietă care contrazice ceea ce știți deja. Este posibil să fi auzit și să fi citit despre specialiști care discută despre importanța includerii diferitelor grupe de alimente. Toată lumea sugerează să păstrați diferite alimente pe masă înainte de a vă așeza la masă, oferindu-i organismului dvs. o gamă largă de nutrienți și beneficii.

Cu toate acestea, conform unei diete disociate, este important să mănânci doar un singur aliment specific la o masă. Aceasta sugerează că nu ar trebui să mâncați alimente acide și alimente alcaline împreună, deoarece acestea vor provoca perturbări în procesul de digestie.

Beneficiile dietei disociate

Dacă vă gândiți să urmați o dietă disociată, este important să discutați mai întâi cu un dietetician sau cu un medic, deoarece acest tip de dietă nu este potrivit pentru toată lumea.

Se spune că dieta disociată are o serie de beneficii, printre care

– sprijinirea pierderii în greutate
– reducerea riscului de boli de inimă și de diabet
– creșterea nivelului de energie
– îmbunătățirea digestiei

Dezavantajele dietei disociate includ faptul că poate fi dificil de urmat și că poate să nu fie potrivită pentru toată lumea. În plus, este posibil ca dieta să nu ofere organismului dumneavoastră toți nutrienții de care are nevoie, ceea ce ar putea duce la probleme de sănătate.

Ce să mănanc la dieta disociată?

Dacă mănânci doar un singur grup de alimente la un moment dat, nu înseamnă că trebuie să mănânci doar mâncare nesănătoasă pentru o zi întreagă și să o numești totuși o dietă. Planul încurajează consumul de fructe, legume, cereale integrale, lactate și proteine din carne ca alimentare principale, limitând amidonul și grăsimile rafinate și eliminând toate alimentele nesănătoase.

Singura regulă strictă este că proteinele și carbohidrații nu pot fi consumate la 4-5 ore una de cealaltă, până când digestia este „completă”. Majoritatea adepților dietei nu combină nici sursele de proteine sau de carbohidrați (de exemplu, consumul de fructe și legume împreună cu carne și lactate). În esență, totul este mâncat separat, astfel încât corpul tău se poate concentra pe digerarea acelui tip specific de hrană.

Cu toate acestea, dieta disociată sugerează că nu trebuie să amestecați alimentele acide cu cele alcaline. Acest lucru se datorează faptului că acest lucru poate interfera cu procesul de digestie.

Exemplu de planificare a mancării

Luni – Doar legume

Marti – Doar carne

Miercuri – Doar lactate

Joi – Doar fructe

Vineri – Doar pește

Sâmbată – Doar cereale integrale

Duminică – Doar ouă

Concluzie

Dacă sunteți în căutarea unei diete simple și directe pe care să o urmați, dieta disociată ar putea fi potrivită pentru dumneavoastră.